MUF Varbergs nya ordförande

I torsdags valdes en ny styrelse för Moderata ungdomsförbundet i Varberg. De som fick förtroendet att leda föreningen var Tilde Åhlin, Mathilda Kondrup (vice ordförande), Hannah Björnerhag och Jakob Svensson. Den sistnämnde blev vald till ordförande. Men vem är herr ordförande, egentligen? Säg hej till Jakob!

Den 18-årige Varbergaren Jakob Svensson går sitt sista år på Teknikprogrammet på Peder Skrivares skola. Han är en uppenbart social, glad och utåtriktad kille och beskriver sig själv som en person som sätter landets bästa först. En av hans främsta passioner är idrott och han har varit med i Sveriges dragkampslandslag.

Varför valde du att engagera dig i MUF?
– Jag vill vara med och jobba för att Sverige ska nå de högsta möjliga höjderna, säger han och fortsätter:
– Fler borde gå med i Moderata ungdomsförbundet med tanke på att vi tillhör ett parti för framtiden, med en politik som uppenbarligen håller.

Vad är den viktigaste frågan för Varberg?
– Den viktigaste och mest aktuella frågan för Varberg är att bevara kärnkraften. Men också att utvecklas som stad och se till att jobben blir fler. Jag brinner för ett utvecklat och starkt samarbete mellan kommunen och landets stora företag och organisationer.

Hur ser du på den nyvalda styrelsen och så småningom blomstrande föreningen?
– Varbergs förening har en stark och drivande anda. Med denna känslan kommer vi inom en snar framtid att kunna påverka politiken i kommunen på riktigt. Vi kommer inledningsvis att satsa på att värva medlemmar och få ett aktivt Varberg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *